Proizvodi

ČIST I SIGURAN ZRAK U PROSTORIJI U KOJOJ BORAVITE- LUKSUZ ILI POTREBA?

q3q7web

ČIST I SIGURAN ZRAK U PROSTORIJI U KOJOJ BORAVITE- LUKSUZ ILI POTREBA?

Činjenica je da je zrak koji udišemo kad smo napolju, ali i zrak u našim domovima i poslovnim prostorijama postao izrazito nezdrav.
Mnoga istraživanja su pokazala da kvalitet zraka u zatvorenom prostoru ( u kojem mnogi provode 90% svog vremena dnevno) može biti i do 100 puta gori nego na otvorenom prostoru. Smog, prašina, dim cigarete, isparenja raznih hemikalija za čišćenje i dezinfekciju, ali i bakterije i virusi predstavljaju ozbiljnu prijetnju našem zdravlju dok boravimo u zatvorenom prostoru.
Kako bi se zaštitili od dugoročnih posljedica, potrebno je poduzeti mjere za zaštitu, ne samo nas, nego i naših uposlenika i porodica. U tu svrhu obično pribjegavamo redovitom provjetravanju prostorija i čestoj upotrebi sredstava za čišćenje i dezinfekciju. U uslovima velike zagađenosti zraka posljedicom smoga, provjetravanje prostorija gubi svoj smisao. Isparenja od sredsatva za čišćenje i dezinfekciju mogu izazvati alergijske reakcije. UV lampe za dezinfekciju prostora su se pokazale djelotvornim isključivo na predmetima koje iste u potpunosti osvijetle dok rade, što znači da neće imati efekta na dijelovima prostorija koji su ostali u sjeni (koje lampa nije osvijetlila). Također, većina UV lampi za dezinfekciju prilikom rada stvara ozon koji šteti zdravlju i iziskuje izbivanje iz prostorije dok je dezinfekcija u toku.

Uzimajući u obzir navedeno, pročišćivač zraka se nameće kao idealno rješenje. Prilikom kupovine pročišćivača zraka uglavnom obraćamo pažnju na veličinu prostorija u kojima ćemo isti koristiti i djelotvornost njegovog sistema filtracije zraka. Tradicionalni pročišćivači zraka obično posjeduju HEPA filter i filter sa aktivnim ugljem koji filtriraju veće štetne čestice,ali ipak ne uništavaju sve štetne čestice iz zraka (bakterije i viruse), te lako uzrokuju sekundarno zagađenje u prostoriji. Napomenimo da je navedene filtere potrebno redovno mijenjati, što stvara dodatne troškove nakon kupovine ovih uređaja, ali i rizik od kontaminacije prilikom mijenjanja filtera

PREDNOSTI WOODPECKER PROČIŠĆIVAČA ZRAKA U ODNOSU NA OSTALE PROČIŠĆIVAČE ZRAKA
Woodpecker plazma pročišćivač zraka, sa svojim PM 2.5 visoko osjetljivim senzorom, snažnim električnim poljem (jačine 20 do 40 hiljada volti ) i ugrađenim ionizatorom efikasno uništava viruse, bakterije, alergene, dim,čestice smoga, prašine, štetna isparenja hemikalija, te u prostoriju distribuira čist, svjež i siguran zrak.Ono što izdvaja ovaj pročišćivač zraka od ostalih prisutnih na tržištu je činjenica da Woodpecker pročišćivač zraka nema zamjenskih filtera, već elektrodu koja se može jednostavno očistiti vodom i sapunom, kao i provjereni podatak da apsorbira čestice do 100 puta manje od PM 2.5! Woodpecker pročišćivači zraka mogu učinkovito filtrirati ceštice veličine 14 nanometara, odnosno čestice čak manje i od virusa, čime se većina ostalih pročišćivača zraka na tržištu ne može pohvaliti. Bitno je napomenuti da Woodpecker pročišćivači zraka rade na principu TPA tehnologije koja garantuje svjež i siguran zrak u prostoriji.

Woodpecker pročišćivači zraka posjeduju peterostruki sistem kontrole i prerade zraka:
1.Predfilter ( koji filtrira veće štetne čestice iz zraka , kao što su: perut,dlake kućnih ljubimaca)2.Generator (otežava ostale sitne štetne čestice, kao što su: čestice polena, smoga, dima,prašine,bakterija,virusa i sl, kako bi ih efikasno pokupio iz zraka)3.Ionsku sterilizacijsku komoru ( uništava u potpunosti bakterije i viruse)4.Kolektor čestica ( čestice koje je jonizator otežao usisava i filtrira)5.Ozonski katalizator ( sprječava stvaranje štetnog ozona u prostoriji)
LED digitalni displej i indeks kvaliteta zraka Woodpecker pročišćivača zraka( zelena-žuta-crvena boja) pomažu Vam da na veoma jednostavan način u stvarnom vremenu kontrolišete i pratite kvalitet zraka ( numerički prikaz + prikaz u boji) u Vašem prostoru, te izbjegavate potencijalne rizike po Vaše zdravlje.

Veoma niski nivo buke Woodpecker pročišćivača zraka Vas neće ometati u radu, dok “Sleep” način rada neće remetiti
Vaš san, a energetska potrošnja pri automatskom načinu rada bit će jednaka potrošnji sijalice.

Woodpecker pročiščivači zraka su dostupni u dva modela :
Model Q3 (područje primjene 30-40 m2) i model Q7 (područje primjene 70-110 m2)
Garancija 12 mjeseci

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping